X
Menu

Lid worden

 

Lid worden

Als je interesse hebt om lid te worden, lees de onderstaande informatie dan grondig!

Passen "we" bij elkaar?

Wil je bij ons komen wonen, ga dan eerst bij jezelf te rade of je in het volgende profiel past: "Je bent iemand die bereid is om een stuk van zijn/haar vrije tijd in de vereniging te steken, door deel te nemen in een commissie of nieuwe activiteiten te bedenken en op te starten. Je wil nieuwe sociale contacten opdoen en onderhouden. Je helpt graag anderen op de vlakken waar jij goed in bent en dus plezier in hebt. Je bent iemand die -ook als het even wat minder gaat- energie in de vereniging blijft steken. En je vindt het fijn dat deze energie en tijd zich weer terugbetaalt vanuit de mede-leden in jouw richting".

Als je dringend woonruimte zoekt, graag meteen in een 2 of 3-kamer woning wil wonen of tijdelijk naar Den Haag komt, doe dan geen moeite. CW past niet bij jou. Voor meer informatie over Centraal Wonen in het algemeen kan je terecht bij Wikipedia en de LVCW. Om in aanmerking te komen voor een woning in Centraal Wonen Katerstraat Den Haag, moet je eerst de wachtlijstprocedure doorlopen. Dat gaat in 3 stappen:

Stap 1. Online formulier invullen

Je vult het online formulier in. Wij verwachten van jou dat je aangeeft wat je motivatie is, waarom je kiest voor CW-Katerstraat, wat je denkt bij te dragen aan de vereniging en een omschrijving van wie je bent. Dit formulier zal worden doorgestuurd aan alle leden.

Stap 2. Meedoen

Je wordt uitgenodigd door de introductiecommissie en je krijgt de uitnodigingen voor baravonden, filmavonden, koffiemiddagen of andere activiteiten. In de daaropvolgende weken/maanden kan je je motivatie en betrokkenheid tonen, door deze te bezoeken. Wij kunnen je leren kennen en andersom: Je leert meerdere bewoners kennen en je krijgt een indruk van de vereniging en de straat.

In deze periode sta je op de "wachtlijst". Je bent aspirantlid. Die wachtlijst heeft geen volgorde van binnenkomst o.i.d. Bovenaan staat namelijk het aspirantlid dat het beste past bij de vereniging volgens de introductiecommissie (en de IC krijgt feedback van alle leden die de aspirantleden hebben ontmoet).

Hoe lang je op deze lijst staat hangt van allerlei factoren af. Als het klikt en er komt toevallig wat vrij en de lijst is kort, kan het in een paar weken rond zijn. Maar als blijkt dat je niet echt betrokken bent, of wanneer er een tijd lang niets vrij komt, kan het lang duren. Gemiddeld ongeveer iedere 5 maanden komt er een woning vrij. Maar dat geef geenft geen enkele garantie want soms duurt het een jaar, en soms zijn er ineens 3 woningen in 2 maanden beschikbaar. (Laat je niet afschrikken door een aspirantledenlijst met veel namen, want als puntje bij paaltje komt, komt het voor dat er snel een aantal afvallen).

Stap 3. Woningvoordracht

Wanneer er een woning vrijkomt, neemt de IC dus contact op met de persoon op de wachtlijst, die de indruk heeft gegeven goed in de club te passen. Bevalt de woning (en zijn de mede-portiekbewoners accoord) kan het huurcontract met de woningbouwvereniging Staedion worden getekend. (Als je nog een schuld open hebt staan bij Staedion, of als je geen enkele vorm van inkomen kan aantonen, kan je geweigerd worden door Staedion. Ook wanneer je inkomen te hoog is. Het zijn namelijk sociale woningwetwoningen). Bevalt de woning niet, dan sla je af en krijgt iemand anders een aanbod. Je hoeft dan niet van de lijst af. Of je bij de volgende vrijkomende woning weer als eerste wordt benaderd hangt opnieuw van jouw betrokkenheid en die van anderen af.

De kans is klein dat je in één keer in een driekamerappartement terecht komt. Je kan wel later doorschuiven, want vrijkomende woningen worden altijd eerst intern aangeboden. Het recht op intern verhuizen is niet vanzelfsprekend. Het hangt van je betrokkenheid af.

Kosten

  • Aspirantlid worden van CW en op de wachtlijst komen is gratis. Als je uitendelijk bij ons komt wonen dan wordt je lid van Centraal Wonen Katerstraat. Je betaalt € 12,- per maand per éénpersoonshuishouden en € 20,- voor samenwonenden. In die bijdrage zijn opgenomen: Lidmaatschap van de Vereniging en diverse kosten van de centrale ruimten. De huur van de centrale ruimten is verwerkt in de huur van je woning.
  • De woningen kosten ruim € 550,- per maand.
  • Per portiek is er een regeling voor wat betreft de kosten van eventueel gebruik van de gezamenlijke wasmachine. Ook zijn er afspraken over het schoonhouden/-maken van het portiek.